2006: toiminimen perustaminen

Kapteenin lokikirjat 2006: toiminimen perustaminen

Läppärit on eri veikeitä laitteita, mutta niiden varjopuoli on selkeästi: johdot! Jotta saa kivan toimivan työympäristön viritetyksi kannettavan koneen ympärille, huomasin että erilaista johtoa on varmaan 10-15 metriä.
motherboard

Web-cam, kaapelimodeemi, hiiri, ulkoinen näppis, virtakaapeli, printteri… Kiinnitin asiaan huomiota jo silloin kun sisko kanteli joskus Lohjalle kotiin työläppäri ja alkoi noin 5-10 minuutin virittelysessio ennenkuin kone on käyttökunnossa.

Etera lähestyi työeläkevakuuttamisen muodossa kirjeellä. 3-4 soittoa on tullut toiminimen perustamisen jälkeen, siis ei vielä asiakkaita vaan erilaisia tarjouksia palveluista. Katsastelen tällä hetkellä kotona pöydän ääressä karttaa ja mietin mitkä otan alustavasti toimialueiksi. Asutuskeskuksia tyyliin PK-seutu plus mahdollisesti Järvenpään … Hyvinkään korkeudelle aluksi, länteen päin en näe vielä kovin paljon laajentumisen tarvetta, idässä on Porvoo aika lähellä.

Gigantissa mainostettiin Fujitsu Siemensin Amilo-perheen läppäriä, 1 gigan muistilla ja suhteellisen moderneilla sisuskaluilla (prossu oli hieman hidas). Nyt tiedän kiinnittää enemmän huomiota siihen, että oma toiminimen työkone tulee olemaan mahdollisimman kompakti johtojen suhteen. Niin vähän kuin mahdollista. Optioina ne ei ole ollenkaan hassumpia, on aina parempi että on olemassa tarpeen vaatiessa myös vaihtoehtoinen keino kytkeytyä, mutta peruskäytössä haluan että ainoa johto on korkeintaan virtakaapeli silloin kun kone haluaa lisää virtaa.

Erilaiset konsultointi ja atk-asennusfirmat tuntuvat veloittavan keikoista suurinpiirtein hintahaarukassa 30 … 100 euroa tunnilta. Viisikymppiä tunnilta voisi olla hyvä aloitus. Alkuun ei missään nimessä kannata liikaakaan haalia asiakkaita turhan halvalla hinnalla, silloin nimittäin a) polkee markkinoiden hintoja, b) joutuu yhden miehen firmana nopeasti myymään “ei-oota” (realistisesti käynti yhdessä kohteessa on helposti 4-6 tuntia) ja c) hintaa on vaikea nostaa myöhemmin, väliaikaiset alennuskampanjat purevat paljon paremmin. Lisäksi d) todellisia lopullisia kustannuksia eli sitä kuuluisaa menopuolta on näin lyhyellä kokemuksella vaikea arvioida, sen kertoo vasta aika.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: