Kapteenin lokikirja 2006, Sun Tzu

Spread the love
Reading Time: < 1 minute

Szbook English2006, Kapteenin lokikirjasta

“Hullut päivä Stockalla vissiin käynnissä, aamulla käväsin keskustassaja löysin klassikkokirjan “The Art of War – Sun Tzu” eli Sodankäynnin
taito. Kirja on loistava, hyppäsin metroon matkalla ei-mihinkään
lukemaan sitä energiajuoman kera. Aivan mahtavan virittävä tapa aloittaa päivä. Aurinko pilkisteli, metro meni menojaan eteenpäin – voi kurkistella mitä kaupungille kuuluu, minne ihmiset menevät, mitä
tapahtuu. Siinä on aina ollut jotain selittämättömän kiehtovaa.

Iätön teos käsissä ja aamun virkeys. Runollinen ja hieman mystinen teksti uppoaa kuin kuuma veitsi voihin. Sun Tzu oli kenraali, joka johti joukkoja joskus 300 E.Kr. ja kirjoitti ajatuksiaan strategiasta.
Strategian ytimessä on ymmärrys, että konflikti (sodassa ja elämässä)
ei ole vain välttämätöntä, mutta hyödyllistä. Jos sitä välttää, tai
jos ei ymmärrä itseään, ei hyödy tilanteesta mitään.”

Facebook Comments

Published by jukkasoft

Hi! A bit updated description. Code enthusiasta, technology optimist, but also a realist. In my blog I wrote 80% of technology related articles, mostly in English and Finnish. I like to envision and ponder about things, how life could be, what we are doing wrong today, and so on. "Invented" a facebook -like system in 2000, as a short product pamphlet. Haven't yet realized the 20+ ideas that might have become big things. Maybe learning this skill one of these days!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: