Kapteenin lokikirja, 2006: PRK ja Nokia

Kapteenin lokikirja, 2006: ekskursio NokialleKävästiin Radiokerhon poppoon kanssa Nokian alueella Espoon Karakalliossa. Saunassa kipakat löylyt ja oli mielenkiintoista kuunnella juttua Jaakko Riihiseltä. Myöskin PRK:n kerholainen aikanaan, kehitti PRK-84 tietokoneen josta tuli tällainen rakennussarja – eräänlainen kerhon vetonaula, jonka 100-150 kerholaista ja muitakin ajan mittaan ostivat myös ja rakensivat. Jaakko kertoi että siinä hommassa jos missä tuli kahlattua todella low-level asioita “the hard way”, mutta samalla kasvoi osaaminen ja innostus. Nokialta alkoi ura vuodesta 1979, ja ei ole ilmeisesti kovan tason teknisestä taustasta ja harrastuneisuudesta ainakaan haittaa ollut – jossain vaiheessa 700 hengen tiimin vetäjänä ja koodirivejä GSM-keskuksessa suurinpiirtein 1,300,000.

Published by jukkasoft

Me: a code enthusiasta, technology optimist, but also a realist. In my blog something like 80% of the articles are technology related - mostly in English and Finnish. I like to envision and ponder about things, how life could be, what we are doing wrong today, and so on. "Invented" a facebook -like system in 2000, as a short product pamphlet. Haven't yet realized the 20+ ideas that might have become big things. Maybe learning this skill one of these days!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s