Kapteenin lokikirja, 2006: PRK ja Nokia

Spread the love
Reading Time: < 1 minute

Kapteenin lokikirja, 2006: ekskursio NokialleKävästiin Radiokerhon poppoon kanssa Nokian alueella Espoon Karakalliossa. Saunassa kipakat löylyt ja oli mielenkiintoista kuunnella juttua Jaakko Riihiseltä. Myöskin PRK:n kerholainen aikanaan, kehitti PRK-84 tietokoneen josta tuli tällainen rakennussarja – eräänlainen kerhon vetonaula, jonka 100-150 kerholaista ja muitakin ajan mittaan ostivat myös ja rakensivat. Jaakko kertoi että siinä hommassa jos missä tuli kahlattua todella low-level asioita “the hard way”, mutta samalla kasvoi osaaminen ja innostus. Nokialta alkoi ura vuodesta 1979, ja ei ole ilmeisesti kovan tason teknisestä taustasta ja harrastuneisuudesta ainakaan haittaa ollut – jossain vaiheessa 700 hengen tiimin vetäjänä ja koodirivejä GSM-keskuksessa suurinpiirtein 1,300,000.

Facebook Comments

Published by jukkasoft

Hi! A bit updated description. Code enthusiasta, technology optimist, but also a realist. In my blog I wrote 80% of technology related articles, mostly in English and Finnish. I like to envision and ponder about things, how life could be, what we are doing wrong today, and so on. "Invented" a facebook -like system in 2000, as a short product pamphlet. Haven't yet realized the 20+ ideas that might have become big things. Maybe learning this skill one of these days!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: