Hyvää Uutta Vuotta!

Hyvää Uutta vuotta 2011 Jukkasoftin blogista!

Alkuun kovat tosiasiat; katsoin tänään blogin tilastoja, ja huomasin että artikkelia kohti jyvittyvät sivunäytöt ovat järjettömän pieniä – saan oikeastaan noin yhden, siis reippaasti alle 2 sivunäyttöä per artikkeli. Ei auta kuin todeta, että nykyisessä strategiassa mättää jokin ja pahasti. Kun blogi sijaitsi vielä omalla domainillaan, katseluja kertyi noin 4500-5000 per kk. Suoraan tuosta ei voi tehdä vertailukelpoista lukua, koska toisessa on vertailussa katselu/artikkeli, ja toisessa aikayksikköä kohden.

Kyselin ystäviltä neuvoja ja näkökulmia blogauksesta, ja sainkin tosi hyvää ja rehellistä palautetta sen suhteen, että kannattaa kirjoittaa ytimekkäästi. Monet JS:n artikkeleista liittyvät jonkinlaiseen teknisen löydöksen selittämiseen; olen esimerkiksi tutkaillut parin, kolmen vuorokauden aikana uutta Symbian-ohjelmistoa ja tehnyt siitä havaintoja, jotka haluan jakaa lukijakunnan kanssa.

Alla muutoksen kohteet ja parannukset vuodelle 2011:

  • Sisältö muuttuu enemmän suomenkieliseksi
  • Aihepiiri ajankohtainen teknologia ja muut, välillä yhteiskunnalliset aiheet
  • Ilmaista sisältöä, käyttäen blogin suomia teknisiä mahdollisuuksia; korkearesoluutioisia kuvia, esimerkiksi tietokoneen taustakuvaksi
  • Teknisesti tutkin sekä WordPress:iä, että yleisesti erilaisia web-teknologioita
  • Googlen hakusanahakujen ohjautuminen haltuun

Paras blogin lukijakunnan viihtymisen tae on edelleen hyvin yksinkertainen asia: laatusisältö. Teknisesti näemme varmasti mielenkiintoisia uudistuksia vuodelle 2011; olen testaillut itsekin mm. SoundCloudia ja ideaa äänen tuomisesta blogiin, koska usein sitä miettii, minkälainen henkilö on sen ja sen kirjoituksen taustalla.

Jos kaipaat tietyn tyyppistä sisältöä, tai haluat antaa kehitysehdotuksen, klikkaa ihmeessä alle kommentti. Kuulen aina mielelläni ideoista ja ehdotuksista. Blogi on parhaimmillaan silloin, kun se saa silmät ja sormet liikkeelle!

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: