Sanoista tekoihin, ja uuden vuoden metkut

Viime blogauksessani päivittelin sitä järkytystä, minkä blogini kävijätilastot aiheuttivat. Vaikka ikää on vasta himpun vajaa 34, niin oli lähellä ettei nitroja tarvittu. Sain tosiaan niinkin häkellyttävän tuloksen kuin huimat 1.08 käyntiä per kirjoitus. Sama kuin lehden journalisti kirjoittaisi suoraan paperisilppuriin.

Kun aivoja kiusaa riittävästi, on suorastaan ihme, miten paljon ne keksivät erilaisia keinoja päästä pälkähästä. Laitoin saman tien paperille reilun puoli tusinaa keinoja lisätä blogin aktiivisuutta.

1. Säännöllisemmät kirjoittelut

2. Paremmat aihepiirit

3. Suomenkieli (sopivan “pieni” mutta silti suuri markkina-alue)

4. Tekniseltä puolelta täsmämainonta, kuvien käytön lisääminen, muutenkin tyylikkyyttä sivuihin, Twitterin käyttö, mahdollisesti äänitetyt lisämausteet

Jokainen kohta vaatii työtä, ja osa myös tutustumista lisää teknologiaan. Se on mielestäni aina ollut blogaamisen parhaita puolia! Siinä teknologia tulee käyttöön kuin puolivarkain. Jo aikoinaan, ennen blogaamista, kun käsin tehtiin HTML-koodilla www-sivuja, ja kutsuttiin omaa pesää kotisivuiksi, tuo välittömyys ja tuloksen tekeminen oli motivaattorina teknologian opiskelussa.

Kirjoitustahtini ei ole ollut kovin säännöllinen. Ideaalitilanteessa jaksaisin kirjoittaa noin 2-3 kirjoitusta viikossa. Se on jännä, miten ideointi vaatii sopivasti sekä ajan hermolla olemista, että täydellistä eristäytymistä ja oman ajatuksenjuoksun kaappaamista kirjalliseksi. Kirjoittajalle voi syntyä ns. “writer’s block” joko tyhjyyden pelosta, liiallisesta itsekriittisyydestä, tai informaation ylipursuavasta määrästä. Keskustelin kerran kaverini kanssa, joka sanoi, että joutuu seuraamaan työnsä puolesta päivittäin lähes 100 eri blogia, johon kuluu noin 4-5 tuntia päivittäisestä työajasta. Puistatin päätäni, kun ajattelinkin asetelmaa. Ei siinä, etteikö blogeista saisi ideoita, tietoa, ja uutisia, mutta kaikelle rajansa.

Teknologia menee sellaista tahtia eteenpäin, että esimerkiki uusia kännykkäjulkistuksia tulee jo liikaa joka viikko. On vaikea hahmottaa, mitä todella uutta Samsung, Nokia, Ericsson ja muut tehtailevat.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: