Atom ja sen hallinta ‘apm’ -työkalulla

Spread the love
Reading Time: < 1 minute

Mikä apm on ?

‘apm’ on Atom-tekstieditorin kylkiäisenä tuleva hallintatyökalu (ylläpitotyökalu).

apm:llä voi:

  • lisätä toiminnallisuutta eli paketteja Atomiin
  • poistaa paketteja Atomista

ilman että Atom on käynnissä. Toisinsanoen apm on vaihtoehto Atomin omien menujen käyttämiseen.

Useasti varsinkin softakehittäjät ovat tottuneet käyttämään komentoriviä ylläpitotyökaluna.

Kysymys komentorivi / GUI:n käytöstä on aika pitkältä ajalta juontuva. Voisi sanoa, että joskus komentorivi voi olla nopeampi ja kätevämpi. Graafisessa esimerkiksi valikkoihin perustuvassa vaihtoehdossa usein joudutaan tekemään jonkinlainen kompromissi kattavuuden ja käytettävyyden välillä: esimerkiksi näytetään vain tietyt, useimmin käytetyt toiminnot.

Toisaalta komentorivin heikkous on usein sen huonompi läpinäkyvyys: ei ole niin itsestäänselvää, miten komentorivillä pitäisi antaa komentoja. Komentorivit voivat olla kuin ne suurimmat Victorinoxin monitoimilinkkuveitset: LIIKAA! Aivan liikaa. Toisaalta, mikään ei estä aina keskittymästä oleelliseen, vaikka lisäominaisuuksia olisi millä mitalla.

Q&A: apm

Jos ajan apm -komennon shellissä, ja samaan aikaan Atom on jo auki, tuleeko muutos voimaan heti?

Ei / ehkä / kyllä.

Tarviiko olla root -käyttäjä apm komentojen antamiseksi?

Tuskin.

Miten saan selville apm:n version?

apm --version

Vähän perä edellä puuhun, joten: seuraavaksi katsellaan itse Atomin häkkäilyä omiin tarpeisiin. Tiedossa konfigurointi ja omien palasten ohjelmointi.

Facebook Comments

Published by jukkasoft

Hi! A bit updated description. Code enthusiasta, technology optimist, but also a realist. In my blog I wrote 80% of technology related articles, mostly in English and Finnish. I like to envision and ponder about things, how life could be, what we are doing wrong today, and so on. "Invented" a facebook -like system in 2000, as a short product pamphlet. Haven't yet realized the 20+ ideas that might have become big things. Maybe learning this skill one of these days!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: