Kirjana Social Selling

Spread the love
Reading Time: < 1 minute

Social Selling (2017, Laura Pääkkönen) oli mielenkiintoinen ja antoisa lukukokemus. Toiminee myös ainakin vuoden 2018 ajan vielä soveltuvana käsikirjana, jos tarvitsee palailla tutkimaan yksityiskohtia.
img_7901

Kirja ansaitsee paikkansa kirjahyllyssä.

“Social selling” käsittelee ilmiötä, jossa perinteinen myyntityyli alkaa hyytyä. Todellisista kylmäsoitoista vain noin joka 18.s tuottaa edes tapaamisen. Social sellingin ideana on esitellä keinoja parantaa tuloksentekoa tällä saralla ja koko myyntiputkessa.

Nykyisin ostaja löytyy verkosta, hiljaisesti, ja ostaja on usein tehnyt jo taustatyötä myyjän ja/tai tuotteen kartoituksessa. Roolit ovat ikäänkuin osittain kääntyneet päälaelleen. Social sellingin ideana on tehdä myymisestä ja liiketoimista sujuvampaa ja miellyttävämpää. Myyjän kannattaa viritellä aktiivisesti verkkoja vesille, jotta hän ei ole täysin umpimetsästä pompsahtava tuntemattomuus, kun on ensimmäistä kertaa tekemisissä prospektin kanssa.

Ennen lukemisen aloittamista ajattelin että kirja saattaa olla hyvin kevyt läpijuoksu. Olin aika väärässä — osa aihepiiristä olikin tuttua, mutta ennenkaikkea uusia näkökulmia ja vinkkejä tuli runsaasti. Kirjassa oli hyvää myös lista myymisen työkaluista; monista en ollut aiemmin kuullut lainkaan.

Lisätietoja ja kirjan ostaminen:
www.socialselling.fi

Facebook Comments

Published by jukkasoft

Hi! A bit updated description. Code enthusiasta, technology optimist, but also a realist. In my blog I wrote 80% of technology related articles, mostly in English and Finnish. I like to envision and ponder about things, how life could be, what we are doing wrong today, and so on. "Invented" a facebook -like system in 2000, as a short product pamphlet. Haven't yet realized the 20+ ideas that might have become big things. Maybe learning this skill one of these days!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: