Kirjana Social Selling

Social Selling (2017, Laura Pääkkönen) oli mielenkiintoinen ja antoisa lukukokemus. Toiminee myös ainakin vuoden 2018 ajan vielä soveltuvana käsikirjana, jos tarvitsee palailla tutkimaan yksityiskohtia.
img_7901

Kirja ansaitsee paikkansa kirjahyllyssä.

“Social selling” käsittelee ilmiötä, jossa perinteinen myyntityyli alkaa hyytyä. Todellisista kylmäsoitoista vain noin joka 18.s tuottaa edes tapaamisen. Social sellingin ideana on esitellä keinoja parantaa tuloksentekoa tällä saralla ja koko myyntiputkessa.

Nykyisin ostaja löytyy verkosta, hiljaisesti, ja ostaja on usein tehnyt jo taustatyötä myyjän ja/tai tuotteen kartoituksessa. Roolit ovat ikäänkuin osittain kääntyneet päälaelleen. Social sellingin ideana on tehdä myymisestä ja liiketoimista sujuvampaa ja miellyttävämpää. Myyjän kannattaa viritellä aktiivisesti verkkoja vesille, jotta hän ei ole täysin umpimetsästä pompsahtava tuntemattomuus, kun on ensimmäistä kertaa tekemisissä prospektin kanssa.

Ennen lukemisen aloittamista ajattelin että kirja saattaa olla hyvin kevyt läpijuoksu. Olin aika väärässä — osa aihepiiristä olikin tuttua, mutta ennenkaikkea uusia näkökulmia ja vinkkejä tuli runsaasti. Kirjassa oli hyvää myös lista myymisen työkaluista; monista en ollut aiemmin kuullut lainkaan.

Lisätietoja ja kirjan ostaminen:
www.socialselling.fi

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: