Spread the love
Reading Time: < 1 minute

Olipa mielenkiintoista tutustua suomalaisen rokotustietokannan tulemiseen ja sen tuomiin hyötyihin. Katsoin Youtubesta videotallenteen Filha:n tartuntatautikurssiin liittyen, jossa kerrottiin millaisia hyötyjä rokotostiedon digitalisoimisesta on ollut.

Digitaalinen rokotustietokanta käytännössä luotiin “tukkimiehen kirjanpidon” korvaajaksi. Digitalisoimalla ei pelkästään säästetty työtä kaksinkertaiselta kirjanpidolta (kansallinen ja paikallinen neuvoloiden kirjanpito) mutta myös saatiin tilastollisesti merkittävää lääketieteellistä dataa rokotteiden peittävyydestä ja tehokkuudesta. Rokotusten peittävyystieto eli se, kuinka kattavasti populaatio on rokotettu, saatiin aiempaa nopeammin muodostettua.

Suosittelen videota! Alta linkki:

“Miksi kansallinen rokotusrekisteri?” (video)

Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.