Ohjattu Muutos ja blogisi hakutulosanalyysi

Spread the love
Reading Time: < 1 minute

MANUAALINEN prosessi

Tavoite:

  • saat Google Search Consolesta blogiasi koskevat hakukonetulokset
  • data puhdistetaan teknisesti Excelissä tai Google Sheetsissä
  • saadaan lopulta selkeää ymmärrystä halutun ajankohdan hakukonetuloksista

Edut:

  • data ei valehtele analyysissä; vähennetään “mutua”, otetaan mieluummin faktoja päätöksenteon pohjaksi
  • prosessi on samanlaisesti toteutettavissa seuraavallakin kerralla
  • saadaan kokemusta oikean hakukonedatan kanssa työskentelystä, jotta myöhemmin voidaan automatisoida ja nopeuttaa prosessia
  • datan luotettavuus ja marginaalit ovat laskettavissa suuntaa-antavasti tilastollisin menetelmin

Google Search Console tarjoaa analytiikkaa. GSC:tä ei sinänsä “asenneta” blogiin, vaan Google joka tapauksessa pitää itse tilastoja sen kautta tapahtuneista Google-hauista. Me sen sijaan tarvitsemme luvan: lupa todistaa Googlelle, että omistamme blogin (muutoin ulkopuoliset voisivat käydä vakoilemassa sinulle kuuluvaa hakutulosdataa).

Miten saat luvan Google Search Consoleen?

Googlessahan hakutuloksen tarjoaminen käyttäjälle on täysin automaattista koodia: kukaan ihminen ei ole käsittelemässä pyyntöämme. Siksi myös keinot saada lupa ovat sellaisia, että automaattinen ohjelmakoodi voi tarkistaa luvan: todistamme ohjelmistolle, että kykynemme tekemään muutoksia web-saitille. Tapoja on ainakin 2 eri:

  • Lisää merkkijono (tietue) blogisi nimipalvelimeen eli DNS:ään
  • muokkaa WordPressin koodia, tyypillisesti header.php tiedostoa, ja lisää sinne Googlen pyytämä merkkijono (tekstinpätkä)

Jatketaan kakkososassa. Pieni juttu myös Google May Core updatesta, eli miten Googlen hakutulosalgoritmi muuttui 4.5.2020.

P.S.

Eräs blogiartikkeli Marie Haynes Consulting -firmalta on myös erittäin mielenkiintoinen hakutuloksista, pandemian ajasta, ja Google May Core -aihepiiristä! Kannattaa lukaista.

Facebook Comments

Published by jukkasoft

Hi! A bit updated description. Code enthusiasta, technology optimist, but also a realist. In my blog I wrote 80% of technology related articles, mostly in English and Finnish. I like to envision and ponder about things, how life could be, what we are doing wrong today, and so on. "Invented" a facebook -like system in 2000, as a short product pamphlet. Haven't yet realized the 20+ ideas that might have become big things. Maybe learning this skill one of these days!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: