SEO pääsääntö 3: käytä schema.org mikrodataa

Schema.org on kolmen suuren ylläpitämä käsitteistömekanismi. Schemasta voi käydä kurkkaamassa, miten mikrodataa käytetään webissä.

mikrodata: auta taas kamua, googlea!

Blogin tai sivuston tekijä merkkaa HTML-lähdekoodin sisään vinkkejä, mitä sisältö tarkkaan ottaen käsittelee. Schema on osa semanttista webbiä. Semanttinen tarkoittaa sellaista HTML-lähdekoodia, jossa käytetään oikeita elementtejä asioille.

Elementteinä HTML on lähtenyt liikkeelle varsin teknisestä aspektista: eihän tägi <HEAD> web lähdekoodissa tarkoita oikeastaan mitään meille ihmisille tärkeää – <HEAD> vain merkkaa, että “tässä on web-dokumentin tekninen otsikkoalue”, missä on kaikenlaista taustatietoa selaimelle sivusta.

Semanttisen webin perusidea on kloonata (heijastaa) reaalisia asioita webin kielellä. Jos on olemassa vaikkapa punainen pallo, niin semanttisessa webissä halutaan edustaa tätä palloa mahdollisimman luonnollisella ja ymmärrettävällä tavalla.

Photo by Dan Burton on Unsplash

Semantiikan lisääminen voimistaa ja mahdollistaa asioita. Emme välttämättä ole mahdollistamassa Skynetiä, mutta pieniä arjen mukavuuksia voi tapahtua datan viljelyllä… esimerkiksi, jos käyttäjä Googlessa hakee sanalla “porkkana”, voihan olla että toisella on mielessä kokkaus (vihannekset), ja toisella on palkankorotus. Molempia asioita kutsutaan suomeksi porkkanoiksi.

Ennen kaikkea semanttisen merkkauksen lisääminen helpottaa Googlen toimintaa: haut osuvat paremmin. Kun haut osuvat paremmin, niin bounce rate myös laskee. Lukijat osuvat vähemmän turhaan höpinään, sinä saat blogin pitäjänä paremmat pisteytykset, kaikki voittavat. Siinä meille porkkanaa!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: