Teknovelho – kappale 2

<Kappale 1>

Tapahtunut paljon aiemmin….

Toimistolla; aurinko laskee, kaunis horisontti. Kun ajan kulusta saa ensimmäisen muistutuksen luonnon kautta, on varsin todennäköisesti sellaisessa työssä, josta pitää.

Eero katseli sopimusvedosta vielä kerran, sen jälkeen otti paperin pöydältä; sulki sen kirjekuoreen. Diili. Induconin ensimmäinen oikea diili.

Hän laittoi kuoren attaseasalkkuunsa huolellisesti, sulki hiljaa hurisevan pöytätietokoneen, katseli sen tekemät kiehtovat rituaalit ennen sammumista; napsautti tietokoneen näytön pois päältä, ja laittoi kengät jalkaansa.

Pieni espoolaisfirma oli solmimassa konsultointiyhteistyösopimuksen Suomen suurimpiin kuuluvan teollisuusyrityksen kanssa. Eero, Antti ja Juhani tulisivat analysoimaan, ehdottamaan ja valvomaan prosessiparannusprojektien toteutusta seuraavien kahden vuoden ajan. Näillä toimenpiteillä voisi olla jopa arviolta 20-30 miljoonan markan vaikuttavuus.

Nyt tarvitaan vielä se mekaniikan asiantuntija tiimiin mukaan. Jossei ihan valmista dippainssiä, niin ainakin valmistumista vailla oleva loppusuoran teekkari. Asiakkaalla oli paljon virtausmekaniikkaan liittyviä prosesseja, ja Eero tiesi että heidän omista kolmesta hengestään kenelläkään ei ollut varsinaisesti alan tuntemusta.

”Henkilöstö kolme, ja meidän liikevaihto menee jo miljoonan paremmalle puolelle” Eero tuumasi kotimatkalla tyytyväisenä. Kaupallisesti kannattava, operationaalisesti voitollinen, omalla erikoisalueellaan toimiva ja ennenkaikkea kannattavasti kasvava firma. Näitä Suomi tarvitsee. Hän muisteli mikrotalouden luentoja Hankenilta. Muuan professori oli tullut Eeron mieleen elävästi.

One response to “Teknovelho – kappale 2”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: