Diary – päivyri

12.5.2021

Intensiivinen toinen päivä, kun tein melkein pelkästään WordPress -lisäosan käännöstä: Tänään sain 100% käännettyä MailPoet 3 englannista suomeksi! Käytin tähän jo legendaarista POEdit -softaa. Se on loistava käännösohjelma. Käännösmuisti ja automaattiset ehdotukset pilvestä auttavat rutkasti käännösten tekemisen nopeudessa ja tarkkuudessa. Mahtava fiilis!

Illasta lenkki, 4km. Ensimmäinen hellepäivä kuulemma tälle vuodelle! Linus tuli koulusta ja sanoi että nyt olisi pitänyt olla kyllä mukana kunnolla juotavaa pullossa. Äkkiä vichyä ja niinpä oli nuorimies tyytyväinen, mielipuuhassaan rakentamassa Legoa loppuun.

6.5.2021

Kaksi kertaa ulkoilua, ensin oma lenkki ja sitten poikien kanssa futista. Friends and Brgrs avasi ovensa Hyvinkään Willa-ostoskeskuksessa.

5.4.2021

3.4.2021

Luin Cristian Mihain postauksen bloggaamisen saloista vuonna 2021. Erittäin hyvä! Uskon tähän kirjoitukseen.

1.4.2021

Sain Linkedin -badgen Google Analyticsistä. Kova pakerrus. Outoa että meni läpi, koska monimutkaisin juttu mitä oikeasti olen kädet-savessa GA:lla tehnyt, on suurin piirtein cut’n paste Urchin (GA) -koodi kiinni johonkin blogiin. Into heräsi uudelleen sen myötä! Työkalu on legenda. Kuitenkin haluan olla hyvin tarkka lukijoiden yksityisyyden suojasta. Haluan opiskella kunnolla ennenkuin virittelen enempiä.

21.2.2021

Lykkäsi kelit plussan puolelle. Ulkona pulkkamäessä, oli tosi kivaa! Sunnuntaita. Pistin jatkaen myös Aaro Vakkurin yhdeksättä kirjaa, “Totuuspeli”-romaania. Kirja on tosi viehättävä omalla tavallaan.

19.2.2021

Talvilomat alkavat, 1 viikko. Kirjoitin tänään spontaanisti koodia, NodeJS:n päällä eli JavaScriptiä. Teen serveripuolta pieneen peliin, “Kubicles“. Pelissä, vaikka se vielä hakee aika lailla muotoansa, on tarkoitus toimia IT-rekrynä, ja yritän tehdä samalla tekniikkatestejä, joita tarvitaan jaetun tilan luomiseen serverillä. Idea että hostaan serverin Digital Oceanin alustalla (pieniä halpoja VPS:iä eli virtualisoituja Linuxeja), ja frontend koodi eli pelin pelaajalle päin näkyvä osa latautuu myös serveriltä aina kun pelaaja haluaa pelata. Vielä useita yksityiskohtia auki, mutta siinäpä nälkä kasvaa syödessä. Huomaan että projektista toiseen oikeastaan koskaan aivan heti etukäteen ei ole sellaista kristallinkirkasta kuvaa tehtävistä piirteistä. Se on eriskummallinen tunne, hieman kuin magiaa, voi myös olla vain kokemattomuuttakin – mutta ketterää!

4.1.2021

Teknovelhon kirjoittelu jatkuu. Pojat mäessä, Stiga mukana ja talvi tuntuu vetävän puoleensa! Mainiota! Nyt keskityn puhtaasti yhteen asiaan: kirjoitan! Sekin on oma juttunsa, nimittäin jos jokin tätä maailmaa riivaa,
se on loppumaton multitaskauksen helppous. Keskittyminen on käsittämättömän tärkeä taitolaji. Kirjoittaminen tuntuu tällä hetkellä edelleen haastavalta; mutta se vetää puoleensa, joten pistän urun auki (urku auki?) ja/tai väännän nupit kaakkoon tekstin tuottamisen suhteen.

The journeylist is my term for what I stand for: a traveling journalist. Not that media people would not ordinarily travel around to get a scoop, but I think that’s the way that I’ve been for most of my adult life: on the move. I love discovering new things, taking some fresh air even in the midst of autumn rain, and I certainly love pondering on what I’ve seen with a hot cup of coffee and some music. But the nature of a journeylist takes him also to ad-hoc situations, often in the middle of silicon: people, cables, processors, tech, ideas – enthusiasm! That’s what being a journeylist is all about.

It’s not about fulfilling a compulsory slot in the calendar. I like to think more like being the chance pair of eyes connected to a brain. Being useful to my readers while uncovering interesting things is my ultimate drive.

YT making a refuel to a supposedly white car.
Thailand_River_Kwai_bridge

Up: River Kwai Bridge in Thailand.

Below: consuming Mana potions from a geeky webshop.

Mana Potion

Leave a comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: